MINE NR 1 MATVARER

MINE NR 1 MATVARERJEG HAR I DET SISTE BLITT ENDA BEDRE PÅ KOSTEN, OG JEG BLIR ENDA MER INSPIRERT NÅR JEG MOTTAR SÅ MYE FINT FRA DERE FØLGER! DET GLEDER MEG UROLIG MYE NÅR DERE SENDER MEG MELDING OG TAKKER FOR FINE INNLEGG OG SIER JEG ER TIL GOD MOTIVASJON FOR DERE. FOR DET ER JO DET JEG ØNSKER, Å INSPIRERE ALLE DERE DER UTE TIL EN SUNNERE, OG BEDRE HVERDAG, OG SELV INSPIRERES JEG TILBAKE AV ALLE DERE SOM LESER BLOGGEN MIN OG FØLGER MEG PÅ INSTAGRAM. <3

 

 

Og ekstra spesielt og hyggelig er det når det er det norske folket som følger meg. Det er gøy å kunne inspirere globalt og ha kunder fra andre siden av globen også, men det betyr litt ekstra når det er nordmenn man kan hjelpe til å få en bedre hverdag. Det er jo tross alt mitt eget folkeslag. 

 

 

I det siste har jeg lagt inn en lite endring på mitt eget kosthold, ikke bare for å spisse inn sommerformen litt ekstra fin, en mest fordi kroppen min trenger den støtten jeg kan gi den gjennom mat. Mat er tross alt den beste medisinen man kan få, og når jeg er sløv på hvilke matvarer jeg velger, så kjenner jeg det også på helsa. Derfor har jeg bestemt meg for å spise enda mer av bakteriekjempende mat og antioksidanter, enda mer betennelsesdempende mat, mer mat for lymfesystemet, mer mat for hjernen, hjertet, organene og huden, og for øynene og synet.

Hvilken mat jeg har som 1. prioritet kommer lenger ned i innlegget 

 

Mens jeg har bodd i utlandet og vært mye ute å reist, har jeg spist mye mindre proteiner og mer karbohydrater og fett. Absolutt ikke noe dumt med det, men dette fordi det å spise kjøtt i utlandet ikke er noe jeg foretrekker ettersom antibiotika bruken på dyr er MYE høyere i utlandet enn i Norge. Der Spania, Italia og Kypros skårer høyest på antibiotikabruk i dyr! Dette året har jeg for det meste spist veldig vegansk, men også grønnsakene et høyt utsatt for giftstoffer i utlandet. Da jeg flyttet til Miami så merket jeg godt på huden og kroppen at man fikk i seg stoffer som ikke var godt for kroppen, og jeg sluttet å spise kjøtt, og til slutt  benyttet jeg meg kun av fryste grønnsaker. Det siste jeg vil er å bli antibiotika- resistent og i tillegg ønsker jeg ikke å støtte den korrupte mat industrien i utlandet der alt kun dreier seg om penger, og befolkningens helse er det ingen som bryr seg om! Mange av de rett og slett ønsker at folk kan bli syke, slik at de kan bruke mer pengene på å gå til legen og få medisiner, slik at denne industrien kan tjene enda mer penger!

 

 

I Norge har vi strenge regler på sprøte-midler og på mat indusrien, hvilket gjør Norske råvarer unike! I Norge har vi forbud på hele tre ulike sprøyte-midler, disse midlene er det ikke engang lov å oppholde på norke gårder og bruke i norskt jordbruk, men disse blir brukt i utlandet, det sier bare litt. Jeg skrev et innlegg om dette i november, link finner duHER.

 

 

Selv om jeg nå går over til å spise mer animalske proteiner, så vet jeg at for mye rødt kjøtt kan øke risikoen for kreft, og jeg skal forsøke og bli flinkere til å spise mer fisk, og heller støtte fiske industrien. Laks har alltid vært en favoritt, men 100g laks i Miami kostet hele 80,- spenn, i motsetning til her i Norge hvor den kun koster 22,-! Vi er egentlig kjempe heldige!

 

 

 

Hvit fisk har jeg ikke vært så fan av tidligere, men jeg forsøker nå å tenke på alle de flotte helsefordelene man får av den. Ikke bare er den vanvittig innholdsrik på mineraler tross dens lave kalorinivå, men den inneholder også mye jod, noe vi mennesker for i oss alt for lite av! Jod er kjempeviktig for stoffskifte vårt og er med på å gi deg god energi, godt humør, og bekjemper depresjoner. Jeg hadde jod mangel en gang for noen år siden, jeg var så trøtt og sliten og orket omtrent ikke å komme meg til legen en gang. Legen sa prøvesvarene mine var fine, men da jeg leste av svarene på prøvene selv så så jeg tydelig at det var mangel! Det var flaks jeg oppdaget det selv! Etter tre dager med min egen kickstart dosering med jod hadde jeg blitt betydelig bedre! Jeg kunne godt ha hengt ut hvilke leger i Drammen dette var, men velger å holde kortet på hånden da jeg ikke liker å henge ut andre. Men mitt beste tips er å benytt deg av en privat lege selv om det koster litt ekstra, de vil deg alt godt og er ikke korrupte. Men spiser den maten som er riktig for deg så trenger du ikke engang å gå til legen. Kom hellet til meg <3 

 

 

For en del år tilbake gikk forskning.no ut med at det å spise fisk var farlig! De sa at fisk var den mest radioaktive matvaren som finnes. Dette er BULLSHIT!!! For noe forbanna stort tull! Bare for at fiskeindustrien skulle gjøre det dårlige? For at menneskene skulle bli sykere? Og det lille av fisk som var igjen i butikkene skulle bli svin dyrt så ingen ønsket å kjøpe? -og igjen går vi glipp av en matvare som kan hjelpe oss til å bekjempe vonde og dødelige sykdommer? Prøve å skremme oss så vi blir redde for å spise noe som faktisk er en av verdens beste matvarer?

 

 

Så hver så snill min kjære følger, ikke la deg rive med i vinden av en korrupt verden. Jeg forstår det kan være vanskelig når men selv ikke kan stole på “forskning”. Men derfor har jeg denne bloggen, meg kan du stole på, og jeg vil deg alt godt ❤ Og har du ønsker til innlegg så send meg en melding ❤

 

 

Mine høyest prioriterte matvarer nå er: gurkemeie, hvitløk, ingefær, hvit og rød fisk, røde grønnsaker og bær, tang, egg, grape frukt, fettsyrene omega 3, DHA & EPA, grønn te. Jeg lager meg deilige store wok måltider, pannekaker, frukt salater osv. Jeg bruker rett og slett bare fantasien slik jeg alltid har gjort, og nå som jeg er i Norge er det er deilig å benytte seg av alle de flotte råvarene fra den norske bonden.

 

 

Anne-Cathrine Westby

WORLDWIDE
Personal Trainer & Nutrition Coach 

 

Bilde tatt da jeg bodde på South Beach i Miami <3 

 

-XOXO


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published