FØL DEG TRYGG - 9 gode tips!

FØL DEG TRYGG - 9 gode tips!

Etter det jeg har gått gjennom tidligere, de treumatiske episodene fra Miami og London, er det svært viktig for meg å føle meg trygg. Hva dette innebærer er ikke alltid like lett å sette fingeren på. Men for det meste at jeg har en løsning på hvordan jeg skal komme meg ut av en gitt situasjon dersom noe skremmende skulle skje. Jeg har desverre begynt å tenke på alle mulige tragiske ting som FAKTISK KAN SKJE, ikke bare ute på reise, men også i en enkel hverdag, og må tenke hvordan man skal komme seg ut av en situasjon, selv om det ikke alltid er like realistisk at denne situasjonen skulle oppstå. Men når man vet hvor farlig verden vi egentlig lever i, så er alt realistisk i mine øyne.

 

Jeg reiste med en gruppe på 15 ukjente mennesker. Hvorfor jeg utsetter meg selv for sånt så kort tid etter en trume, og jeg egentlig sa til meg selv at jeg aldri skulle ut å reise igjen? -ja du kan så spørre...svaret er vel: jeg klarer ikke å stoppe å levet livet mitt av den grunn.....

Denne uken har vært tøff for meg psykisk, kanskje en av de tøffeste etter hendelsen, og det har gjort det vanskelig for meg å føle meg helt trygg, men jeg tok sjansen likevel, valgte å stole på de jeg reiste med.Jeg klarte ikke helt å bestemme meg for hvor jeg følte meg tryggest om natten, og å sove alene i et rom uten lås ble dessverre uakruelt de første nettene. Usikkerheten slo meg.... Var det i sengen med jentene? Var det med gutta? Eller var det på en reise-seng på kjøkkenet?

Etter at jeg friket litt ut første natta var forslaget å sove sammen alle sammen i èn stor seng, både gutter og jenter, hehehe, da hadde jeg nok ikke kunne vært tryggere, lol. <3


Akkurat nå sitter jeg ved kanten av bassenget å skriver ferdig blogginnlegget, og innser hvilken herlig gjeng jeg reiser med. En gjeng som ikke bare ser helt awesome bra ut, men også en gjeng som er full av masse positiv energi og som støtter hverandre i tykt og tynt.Jeg kan jo noen ganger virke som en litt hysterisk person som tenker unormalt på trygghet og sikkerhet. Før var jeg helt ulik, jeg var kanskje litt for naiv og tok svært lett på ting. Egentlig er jeg litt glad det har snudd.

Det som uroet meg mest er at vi er i en villa "in the middel of no-where" der mobil dekningen har vært litt dårlig, og omtrent ikke fungerte inne i villaen i det hele tatt. Heldigvis hadde jeg med meg egen wifi ruter, slik at dersom noen skulle hakke wifi nettet som var i villaen så hadde jeg likevel en back-up.

 

 Stakkars gjeng som måtte ta seg av en AC-med total paranoia.

 

Her er noen gode tips til hva du kan gjøre for å føle deg litt tryggere på reise:

1. Sjekk mobildekning på ulike plasser der du befinner deg

2. Sjekk rømningsveier/nødutganger (slik at du kan finne frem ved evt mørke og kan reagere raskt)

3. Planlegg en eventuell escape (lettere når du har gått gjennom ruten tidligere. Da er det også lettere å guide andre)

4. Sjekk at alle utganger fungerer (ingen dører er sperret fra utsiden etc)

5. Ha alltid alle viktige gjenstander på ett sted så du raskt kan dra de med deg dersom du må fort avgårde, (mobil, pass, litt cash)

6. Ha alltid strøm på telefonen, (jeg alltid en telefon i back-up)

7. Ha joggesko ved siden av sengen så du raskt kan ta de på deg for å løpe.

8. Slagvåpen lett tilgjengelig.

9. Send avgårde din posisjon til noen du stoler på

 

Dette høres kanskje sykt ut fra din side som leser, men dette er egentlig bare smart å ha i tankene. Tro meg, det kan faktisk redde livet ditt om du har denne sjekklisten på autopilot når du er ute å reiser ;) -You never know what happens next.

 

-Be safe

-xoxo ACW

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published