WHY YOU SHOULD & HOW TO REPAIR YOUR BODY AFTER ATTACK

WHY YOU SHOULD & HOW TO REPAIR YOUR BODY AFTER ATTACK

God morgen 😘

 

Jeg starter morgenen min på flyplassen i Malaga etter å ha vært på Marbella og hjulpet elevene med undervisning for PT-utdannelse.

 

Det ble en kaffe med stevia og melk, samt en matpakke med hvit fisk, salat og tomatsaus. Jeg kan ikke innrømme jeg har vært noe stor fan av hvit fisk tidligere, men når den blir tilberedt riktig så er det rene gourmet maten.

 

I dag har jeg bestemt meg for å prøve å gjennomføre en skikkelig cheatday, noe jeg ofte har problemer med fordi jeg ikke liker å skade kroppen, (Det skjønte du kanskje allerede da du leste om at jeg spiste hvit fisk til frokost på en cheat day😂)

Jeg ser stort sett frem til selve dagen, og lover meg selv å spise både det ene og det andre, men når dagen kommer så ombestemmer jeg meg alltid og kjører en sunn dag istedet, noe som er dumt både for forbrenningen og psyken. Men i dag skal jeg gå utenfor komfortsonen og unne meg litt for mye. Jeg vet konsekvensen av å ikke gjøre det, det erfarte jeg i 2017, og er IKKE noe jeg ønsker å oppleve en gang til.

HVORFOR?

En cheatday er med på å mette kroppen psykiske behov for matvarer og råvarer du vanligvis ikke inntar, og det gjør det lettere å holde seg til sunne matvarer.

 

Kroppen har veldig godt av å få motgang en gang i ny og ned, da må den jobbe ekstra hardt. Dette øker både forbrenningen og immunforsvaret, og uten motgang blir ikke kroppen noe sterkere.

 

Påfylling av alle kroppens mangler er også en del av en cheatmeal. Som regel får vi i oss lite fett og karbs, spesielt ved konkurranse oppkjøring, og ved å insta dette øker det kroppens hormoner som igjen er viktig for både fettreduksjon og muskelvekst.

 

 

CHEATING

Vær forsiktig med sukkeret, da dette kan gi deg en sterk avhengighet og det kan bli vanskelig å stoppe. Sukker trigger også alle betennelsestilstander i kroppen og kan gjøre deg hoven, samt at det åpner opp reseptorene til cellene, slik at cellene i kroppen fylles lettere med både vann og overskudd/fett.

Grunnen til at jeg sliter med å gjennomføre cheatdays er fordi jeg tenker på hva kroppen utsettes for, og hvor mange dager det kan ta å komme seg tilbake igjen i balanse.

Etter en cheat day kan jeg føle meg både syk, utmattet, trøtt og sliten, og det kan ta 2-3 dager med underskudd og rene rådvarer før kroppen er renset og er tilbake igjen i balanse.

Dersom det legges inn mye trening og betennelses kjempende mat, samt et underskudd på kosten, kan man klare å komme tilbake i balanse allerede etter en dag.

 

Og om jeg får i meg mye sukker er kroppen både hoven og øm, og kjennes ut som et kjempe stort blåmerke.

 

Konsekvensen av å aldri hente seg inn etter en cheat day er:

1. Du vil føle deg dårlig lenger

2. Det blir vanskeligere å spise sunnere resten av uka

3. Kroppen bruker mye energi på å kjempe imot, spesielt når du ikke gir den noen soldater å kjempe med

4. Litt snacksing her og der kan fort bli en dårlig vane, og vips så er du inne i en ond sirkel der du ikke merker at du blir påvirket negativt, fordi du ikke husker hvor bra man føler seg uten. Det  blir litt som å gå med en kronisk bedøvelse.

 

Hva man spiser etter en cheat day har veldig stor betydning, både for kroppens forsvar, og for det mentale. Det er lett for at man føler seg slapp og sliten etter en dag der kroppen får kjennomgå med matvarer den normalt ikke får. Mange holder sengen og føler seg syke da kroppen ikke klarer å nyttiggjøre seg volumet.

Mentalt sett er det bra å spise det som renser kroppen dagen etter, da vil du både føle deg bedre, OG se bedre ut ettersom kroppen kommer raskt inn igjen i balanse, noe som igjen øker motivasjonen for å fortsette med sunn mat:)

 

TRENING:

Med mye trening og betennelsesdempende mat, gir du kroppen muligheten til å forbrenne den dårlige inntatte maten fortere, cellene tømmes for veske, kroppen renser seg og tar i bruk og nyttiggjør seg den nye maten raskere.

 

Hva du burde trene avhenger av ditt mål. Er målet p forbrenne mest mulig? Eller er det å bygge? Eller er det begge deler?

Fokuser alltid på det du ønsker å forbedre først, og utfordr deg selv mest mulig, enten det er styrke, cardio, eller begge.

Selv er jeg fan av å gjøre en økt med god variasjon av både tung og lett styrketrening, samt utfordrende utholdenhetstrening.

Hva anbefaler jeg å spise "DAGEN DERPÅ":

Om du er ute etter de beste resultater, og komme raskest tilbake i balanse, anbefaler jeg at du har en dag som ser slik ut:

Her er hva du burde spise, og HVORFOR:

- 2 x grapefrukt  - for drenerende effekt

  • 1/2 sitron, spis gjerne skallet,- gør deg basisk (ofte får vi surt miljø i kroppen etter dårlig mat).

- 1 Brokkoli - Fiber frakter ut det onde

- 1/2 Hodekål/grønnkål - kreftkjempende og eik på fosfor

- 1 Tomat - Virker positivt for fettforbrenningen

- Grønnsaker og bær, alle varianter er gull, velg de som gir deg de riktige vitaminene og mineralene du trenger for din kropp. Spesielt røde grønnsaker og bær inneholder mest antioksidanter.

 

- Magert kjøtt/ fisk/ egg/ bønner/ linser/erter

  • gurkemeie, hvitløk og ingefær
  • VANN

 

 

VELG MED HODET

Det å velge matvarer med hodet etter hva kroppen din trenger er nøkkelen til en sunn kropp. Noen matvarer inneholder stoffer som på en eller annen måte vil påvirke kroppen. Hvordan kroppen utnytter vitaminer og mineraler fra maten, samt hvordan den absorberer stoffene, er ulikt fra matvare til matvare. Derfor er det noen matvarer som egner seg bedre enn andre.

 

MOTGIFT

Dersom du har angrepet kroppen med mye sukker, er det matvarer som kål, ingefær, gurkemeie, og hvitløk som er kroppens soldater nummer 1 og naturens aller største motgiften mot sukker.

 

DAGEN DERPÅ

Du kan selvsagt også spise både nøtter, avocado, oliven, oliven olje, feta ost/Mosarella, havregryn osv, men husk at desto mer kalorier du inntar, desto mindre blir kroppens mulighet til å forbrenne alt du har inntatt fordi det fylles opp med mange nye kalorier, og det som er lagret blir værende i cellene.

 

Derfor kan det også være en god ide å kjøre ramadan dagen etter, eller vente litt utpå dagen med frokosten. Legger du inn en trenings-økt i tillegg så er du fort i minus igjen, og forrige dags utskeielse gnager ikke like lenge.

UNDERSKUDD

Ønsker du å ligge i et underskudd for å "ta igjen" kaloriene du har spist i overskudd, velger du helt enkelt de grønnsakene og matvarene som er lavest på kalorier.

 

OVERSKUDD

Om du ønsker du å beholde overskuddet kan du benytte deg av grønnsaker med høy energitetthet, som eks avokado, nøtter og olivenolje.

KARBOHYDRATER

Dersom du kutter ned på karbohydratene dagen etter, vil du også kvitte deg med veske fortere. Desto mer karbohydrater du spiser, desto mer vann holder du. 1g karb binder 2,7g veske. (Derfor mister folk mye vekt mår de benytter seg av til lavkarbo matvarer).

VANN

... og så til slutt men ikke minst, vår kjære unike H2O kilde. Desto mindre vann man drikker, desto mer vann holder kroppen på, så det beste du kan gjøre er å gi kroppen masse vann!

 

SALT

Spis minst mulig salt, slik at kroppen får skylt ut alle avfallstoffer og giftstoffer som har samlet seg.

 

 

Når du nå har denne fantastiske oppskriften på hvordan du henter deg inn etter en cheat day, er det bare å si "HAPPY CHEAT"!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published